Blog > Komentarze do wpisu
Bu趾i pszenne

Bu趾i

Uff, jestem spowrotem. Strasznie mi przykro, ostatnio by豉m zabiegana, pr鏏ne egzaminy, konkursy, a koniec semestru za pasem, w dodatku wiele wypiek闚 niestety nie uwieczni豉m.

Bu趾i to nic innego jak przepis na m鎩 ulubiony chleb, tyle tylko, 瞠 pieczony kr鏂ej i w troch ni窺zej temperaturze. Mo積a uformowa dowolne kszta速y, kilka z nich przedstawiam na zdj璚iu :)

Sk豉dniki

  • 0,5 kg m彗i pszennej typ 550
  • 15 g dro盥篡 鈍ie篡ch
  • 7,5 g soli
  • 325 ml wody

W wodzie rozpu軼i dro盥瞠, doda m彗 i s鏊. Wyrobi elastyczne ciasto, odstawi na 30 min. do wyro郾i璚ia. Po up造wie okre郵onego czasu uformowa bu趾i i pozostawi do napuszenia. Piec w temp. 190-200oC przez oko這 30 minut.

Bu趾i2

Bu趾i3

niedziela, 17 stycznia 2010, mania179

Polecane wpisy

  • Nowy blog

    Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie na m鎩 nowy blog . Pozdrawiam, mania179. :)

  • YEAH!!! :)

    O matko, tak mnie zatka這, 瞠 nie wiem, co napisa! Na bloga w og鏊e nie wchodzi豉m, postanowi豉m go narazie porzuci. Przed chwil, dos這wnie przypadkiem klikn

  • Pulchne bu貫czki Pippi Po鎍zoszanki

    Nie wiem, jak mog豉m jeszcze tego przepisu nie doda. Bu貫czki robi豉m dobrych kilka miesi璚y temu, ko這 pa寮ziernika, wed逝g wst瘼nych wylicze :D Nie pami皻am

Komentarze
2010/01/17 21:33:53
pi瘯ne! i kszta速y i naci璚ia... a kanapka to najpi瘯niejsza :D
-
2010/01/31 09:52:58
Dzi瘯uj, a jak smakowa豉 :D kszta速y troch si 'pozaciera造' podczas wyrastania i pieczenia ;)