poniedzia貫k, 04 stycznia 2010
Migda這wy shortbread

Migdalowy shortbread

Mam tyle zaleg這軼i w ogl康aniu blog闚, tyle nienapisanych komentarzy, 瞠 a sama si sobie dziwi, 瞠 si tak 'zapu軼i豉m' :) niestety brakuje mi ostatnio czasu na fotografowanie i wstawianie na bloga, bo pi瘯, owszem, du穎. Mam nadziej, 瞠 nied逝go uda mi si nadrobi, chocia to te zale篡 od kilku kwestii...

Shortbread powsta pod wp造w chwili. Smakuje jak ka盥y tego typu wypiek - kruchy, ma郵any, z wyczuwaln nut migda堯w.


Sk豉dniki

  • 20 dag m彗i
  • 8 dag cukru pudru
  • 15 dag mas豉
  • 4 dag migda堯w w s逝pkach
  • 1 造瞠czka olejku migda這wego
  • szczypta soli


Wszystkie sk豉dniki wymiesza i szybko zagnie嗆. Wy這篡 form do pieczenia. Piec na z這ty kolor w temp. 175-180o.